A Vaszati és a nőiség

Szeretem a házat, ahol lakunk. Nagyon szeretem!

3 hónappal azelőtt találtam rá, hogy megtalált volna engem a Vaszati, de első látásra szerelem volt ez a javából.

Aztán megtismertem a vaszatiit és természetesen minden környezetemben lévő házat tanulmányoztam, elemeztem,  de erről majd máskor mesélek.

Szóval kiderült, hogy alapvetően nincs baj a házammal, sőt  - mondhatom talán, hogy ösztönösen éreztem a hely és a ház energiáit, tehát jól választottam. Ahogy az előző lakásunkból is már szinte menekültem volna - már tudom, hogy miért.

Az egyik hiba - mert hát mégsem tökéletes teljesen - egy délkeleti hiányban nyilvánul meg, ami ugye a Vénusz területe, ráadásul az én kedvező égtájam, tehát igen jó lenne nekem ott tartózkodni. És még a kelet  felé tekintő íróasztalom is oda került - egyszerűen szuper! Így nyomós okom is van ott ücsörögni!

Mit kell tudnunk délkeletről?

Délkelet a tűz területe, a legintenzívebb terület. Ha kedvezően használjuk ezt a területet, pl. konyha, kazán van itt, az kedvezően hat egészségünkre, jólétet és boldogságot hoz. És Vénusz uralkodik délkeleten aki pedig többek között a szerelemért, szeretetért, szépségért, világi élvezetekért és romantikáért felelős.

Tehát az én hiányos és gyengített délkeletem megtette a magáét, és 2 évvel a beköltözésünk után egy 3 és egy féléves gyerekkel a nyakamban - elváltunk.

 

Vaszati - nőiség - párkacsolat

Ne szaladjunk ennyire előre, hisz nem is következik a délkeleti hiányból egyenesen a válás. Ahogyan a  nő és férfi kapcsolat  sokkal összetettebb és bonyolultabb ennél, úgy otthonunkban sem csupán egy területen nyilvánul meg a férfi és női minőségek kapcsolata. Mondhatnám, ahogy a világon mindenben a két őserő, az ellentétes pólusok, a yin és jang nyilvánul meg szükségszerűen, úgy a vaszati is e két minőség közötti harmóniát, egyensúlyt szeretné kialakítani az egész lakás minden pontján.

De akkor mi is okozott ekkora problémát?

A bennem lévő felfedezése. Korábban nem gondoltam, hogy ezzel nekem problémám lehet, de az olyan gyökeresen új élethelyzet, mint a gyermekek születése, anyagi kiszolgáltatottság érzése, megváltozott külső és belső körülmények teljesen felborították saját magamban is az önmagamról addig kialakított képet.

Vajon miért is pont ezt a házat választottam? Nyilván feladatom van.,volt ezzel a kérdéssel, és házam adottságai maximum felerősítették ezt az amúgy is bennem rejlő problémát. De én ezt inkább úgy élem meg, hogy mindezzel lehetőséget kaptam a megoldásra!

Nehéz és hosszú időszak volt ez, míg rájöttem, hogy elvesztett női önbecsülésem egyenes következménye volt a válás.

De minden tanulás felismeréssel kezdődik!!!

A kitartó belső munka eredménye természetesen nem maradt el, önértékelésem és önbecsülésem, belső erőm kezdett szépen a helyére kerülni, amit mások is észrevettek - alkalmasint volt  férjem is!!!!

Talán túlságosan is domináns erők kezdtek működni bennem, hisz gyenge kiszolgáltatott nőből kellett önálló, erős, mindent megoldó, akár férfiszerepet is felvállaló egyedülálló anyává válnom.

Ez az önbizamamnak mindenképpen jót tett, az egészségemnek annál kevésbé. Ciszta jelent meg a bal petefészkemben. (férfihormonok túltengése)

Ez a házam délkeleti hiányával szinte prognosztizálható női elváltozás újfent jelezte számomra, hogy a nőiség fogalmát és minőségét még mindig nem raktam magamban a helyére.

A belső munka és meditáció mellett már a lakásra is ráfért egy jó kis vaszati szerinti korrekció - hisz a költözést követő gondok között ezzel nem foglalkoztam.

Kifestettem, új függönyöket, színeket, díszeket, kisbútort helyeztem el. Mindezt Vénusz jegyében, nőiesre formáltam a délkeletet. Mivel délkelet a tűz területe a vaszatiban, és ha erősíteni szeretnénk ezt a területet, festhetünk piros ,vörös falat is akár, de lehet tarka és színes, vagy vörös tárgyakkal, kiegészítőkkel tarkított, piros virágokkal és természetesen mécsesekkel, gyertyákkal megerősített, melyek a tűz elem élő kifejezői.

De a legfontosabb a vaszatiban és az otthonok korrekciójában oly nagy jelentőséggel bíró eszköz - délkelet yantrájának elhelyezése volt.

A yantrák olyan ősidők óta használt finomenergetikai eszközök, melyek geometriájuk által kedvező energiamezőt hoznak létre maguk körül.

 

Tehát felkerült a falra, az őt megillető helyre Parasurama yantrája, ahonnan hatékonyan tudja a  délkeleti tér energiáit átalakítani, Vénuszt erősíteni. A hatás nem marad el, de mint minden vaszati hiba és korrekció hatása, következménye, nem azonnal nyilvánul meg, hanem egy folyamat, mely nagyban függ az ott élők érzékenységétől, tudatosságától, hozzáállásától is.

Én biztom mondhatom, a nehezén már túl vagyok! Van még mit tanulnom, de az irány, az út már megvan - köszönhetem ezt az önmagammal végzett belső munkának, melyet erősen támogat a teljes lakás vaszati törvényei  szerint való harmonizálása!

 

 

 

délkeleti íróasztalom a költözés után
délkeleti szobám vaszati yantrával
Délkeleti sarkom vaszati yantrával és muskátlival

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!