A Védikus építészet és térrendezés tudománya

Mindannyian szeretnénk egészségesek, boldogok, sikeresek lenni, vagy egyszerűen csak jobban élni, mint eddig. Sok mindent kipróbáltunk már, de talán a nagy igyekezetben elfeledkeztünk közvetlen környezetünkről: otthonunkról, munkahelyünkről.

Ahhoz, hogy életterünket jobbá tegyük, bevált, jól működő, hiteles eszközre van szükségünk. Ilyen például a Vaszati, mely egy tisztán átlátható, ellentmondásoktól mentes, tudományos alapú térenergetikai rendszer, mely minden pontján harmóniában van a természettel.
 
A Vasztu a lelki és az anyagi tudományok legoptimálisabb ötvözete: a legkülönbözőbb egyetemes törvényszerűségeket foglalja magában (gravitáció, energiaáramlás, a bolygók mozgása és hatása, az égtájak jellemző tulajdonságai, az öt alapelem: föld, tűz, víz, levegő és éter sajátosságai); ezen felül nagyon mély lelki háttere is van, melynek az ősi indiai Védikus Írások istenségeivel és félisteneivel van szoros kapcsolata.
Gyökerei a több ezer éves védikus írásokba nyúlna vissza, mégis független a földrajzi és kulturális hagyományoktól, így minden országban, minden éghajlaton alkalmazható.
 
A Vaszati egy olyan komplex tudomány, mely szoros kapcsolatban áll más védikus tudományokkal, a védikus orvostudománnyal (Ayurveda), a védikus asztrológiával (Jyotish), valamint a védikus zenével (Gandharva Véda) is.
 
A Vaszati olyan mikrokozmoszként tekinti a házat, mely magában foglalja a világegyetemben is jelen levő összes energiát és erőt. Úgy működik, mint egy lencse, mely a természet és a kozmosz erőit a ház lakóira fókuszálja, s ezáltal összekapcsolja az embert a környezetével. A lencse minőségétől függően az élettér segítheti, vagy gátolhatja az ember fejlődését. Mivel minden ember más és más egyéniség, a Vaszati elveit személyre szabottan alkalmazzuk a lakótér kialakításánál. A védikus építészet időtlen törvényeit személyes kapcsolatba kell hoznunk s lakókkal annak érdekében, hogy harmonikus életteret alakíthassunk ki számukra.
 
Ahogyan az Ayurveda elsősorban az emberi testben keringő életlevegőre (pránára), valamint a testünket alkotó 5 fő elem (föld, tűz, víz, levegő, éter) egyensúlyára összpontosít, a Vaszati is nagy jelentőséget tulajdonít a házban jelenlevő energiák áramlására és az 5 elem egyensúlyára. Ha testünk bioenergia mezője valamiképpen sérül, akkor megbetegszünk. Ugyanígy, ha házunk mezője szenved sérülést, az összekuszálódott energiák kihatnak fizikai, mentális és emocionális egészségünkre.
 
Semmiképp sem szabad azonban elfeledkeznünk otthonunk legfontosabb részéről, saját magunkról és családtagjainkról sem! Születésünk pontos időpontját, valamint ayurvedikus alkattípusunkat ismerve meghatározhatjuk, hogy házunknak vagy lakásunknak melyek azok a területei, melyek számunkra a legkedvezőbbek. Ezt ismerve könnyen eldönthetjük, melyik szobát használjuk hálónak, dolgozónak, gyerekszobának.
 
 
 
Egy, a Vaszati szabályai szerint tervezett, épített ill. berendezett otthonban élni azt jelenti, hogy harmóniában élünk a természettel. Ha harmóniában élünk a természettel, akkor életünk minden területén békét, nyugalmat, de ugyanakkor föllendülést fogunk tapasztalni: sikeresek leszünk, egészségesek, boldogok, rendben lesznek a pénzügyeink, emberi kapcsolataink, lelki békénk.
 
 
 
A csodákat azonban ne várjuk egyik napról a másikra! Ahogyan egy negatív Vaszati tulajdonságból adódó problémának gyakran néhány hónap vagy akár év a „lappangási” ideje, ugyanúgy a Vaszati orvoslatoktól sem szabad azt várni, hogy egyik pillanatról a másikra fognak hatni. Ha igyekszünk a természettel összhangban élni, akkor megnyitjuk a kapukat egy jobb, boldogabb élet lehetősége felé.
Nagyon gyakran csak akkor kezdünk el azon gondolkodni, hogy valami nincs rendjén az otthonunkkal, ha már konkrétan megnyilvánult valamilyen probléma: betegség, álmatlanság, kapcsolatbeli problémák, sikertelenségek, stb. Ne hagyjuk, hogy az otthonunkat érő negatív energiák kedvezőtlenül befolyásolják az életünket!
Ne várjuk meg, amíg bekövetkezik a baj!

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!