Tízmilliószoros napok 2012-ben

rovat:

 A tibeti "nagy" Buddha napokat hívják tízmilliószoros napoknak. A tibetiek szerint évente négy ilyen nap van: az első holdhó 15., a negyedik holdhó 15., a hatodik holdhó 4. és a kilencedik holdhó 22. napja.

 

Tízmilliószoros napok 2011-ben:
Február 22. szerda
Június 4. hétfő
Július 23. hétfő
November 6. kedd

Buddhista sztúpa Zalaszántón

A karma (ok-okozat) törvénye szerint minden, amit teszünk és amilyen rezgéseket (gondolatokat, érzéseket) kibocsátunk magunkból az univerzumba, visszaszáll ránk.

Ezen a napon minden gondolatunk, érzésünk, szavunk, cselekedetünk - jó és rossz egyaránt! - tízmilliószoros erővel hat, illetve tízmilliószorosan száll vissza ránk. Ezért ezen a napon próbáld meg testedet és tudatodat különösen tisztán tartani (ebben a böjt és a meditáció sokat segíthet).

Ha szeretnél életedben újat, pozitívat teremteni, ezen a napon sok pozitív gondolattal, érzéssel erősítsd meg a vágyadat! Erre a napra érdemes időzítened a nagy terhek lerakását is, negatív érzések, elengedését is.

Ha úgy érzed, Magadon és szeretteiden kívül az emberekért és a Földért is tennél valamit gyújts meg egy mécsest vagy füstölőt és ajánld fel az emberiségért! Kérd, hogy minden ember szívében jelenjen meg a szeretet, az elfogadás, a megértés és a megbocsátás, mind önmaga, mind mások felé!

 

Íme egy otthon is egyszerűen elvégezhető gyakorlat, mellyel elengedheted régi terheidet, sérüléseidet és a visszatartó erőket, és megteremtheted a vágyott, új életedet:
Gyújts gyertyát vagy mécsest és kérd a segítődet - aki lehet Isten, az Angyalod, a Szellemi Vezetőd, a Felsőbb Éned, az Univerzum, vagy bárki -, hogy jelenjen meg a gondolataidban és a szívedben. Kérd támogató energiáját mely a harmónia és a szeretet felé vezet Téged. Majd fogj egy papírlapot és középen egy vonallal válaszd ketté.

A bal oldal tetejére írd fel: "Ilyen az életem most, ezeket a dolgokat elengedem:". A jobb oldal tetejére pedig ezt írd: "Ilyen életet szeretnék, ezeket a dolgokat bevonzom:" Aztán sorolj fel mindkét oszlopba mindent, amit megvalósítani vagy elengedni szeretnél. Nagyon fontos, hogy a kívánságaid elérésének adj konkrét határidőt: melyiket milyen időtartamon belül, legkésőbb mikorra szeretnéd, hogy megvalósuljon. Miután végeztél a listákkal, nagyon őszintén gondold végig, melyiket miért kéred! Majd minél valóságszerűbben, minden külső és belső érzékszerveddel éld át, érezd, hogy már megkaptál mindent, amire vágysz! Most vágd ketté a lapot a vonal mentén, és az elengedésre váró dolgok oldalát égesd el a gyertya lángjában, vagy csak tépd össze. Érezd, hogy ezek a dolgok már nem képezik részét az életednek!
Végül köszönd meg a kéréseid teljesülését és Segítőd jelenlétét, és engedd, hogy megteljen a szíved a hála érzésével!

 

 

 

"Imádkozz úgy, mintha minden Istenen múlna, de cselekedj úgy, mintha minden rajtad múlna!"

  

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!