Életterünk harmonizálásának lehetőségei

 

A magyarországi általános lakáshelyzetet feltérképezve beláthatjuk, hogy a legtöbb ember olyan házban vagy lakásban él, melyek közelítőleg sem a Vaszati elvei alapján lett tervezve és kivitelezve. Természetesen arra is van lehetőség, hogy meglévő otthonunk energiáit frissítsük fel a Vaszati segítségével. Ezen életterek elrendezéséből fakadó kedvezőtlen hatások orvoslására a Vaszati rendszerének nagyon hatékony módszerei és eszközei vannak.
Ez több lépcsőben történhet: a kőműves munkát is igénybe vevő változtatásoktól kezdve a szobák átrendezésén át, kérhetjük a színek, az öt elem, gyógynövények, ásványok, tükrök, különböző hangulatú képek segítségét.
 
Mindenekelőtt meg kell vizsgálni a helyiségek funkció szerinti elhelyezkedését az égtájakhoz igazodva, és ha szükséges változtatni kell azon. Ezután helyiségről-helyiségre haladva a bútorok elrendezését kell összehasonlítani a Vaszati 12 alapelvében leírtakkal, és eltérés esetén annak megfelelően kell átrendezni őket a pozitív energiaáramlás érdekében. Ezen fő alapelv pedig az, hogy az északi és keleti falakon ne legyenek nehéz tárgyak, bútorok. Ezeknek a helye optimális esetben a délnyugati oldalon van. Az északkeleti részét lakásunknak tartsuk a lehető legtisztábban és lehetőség szerint legyen az a legnyitottabb.
Ha kevés változtatásra van lehetőségünk, akkor sokat segítenek a Vaszati speciális energetikai eszközei, melyek a védikus írások leírásai alapján készültek. Ezek közül a legfontosabbak a Vaszati yantrák, valamint a Meru Chakra és a Vaszati piramis.
 
De vegyük sorra, milyen lehetőségeink is vannak lakásunk energiáinak harmonizálására:
 
  1. Építészeti változtatások: ez a legnagyobb beavatkozást igénylő változtatás, mint pl bejárat, vagy falak áthelyezése, új ablak, vagy ajtó nyitása.
  2. Helyiségek funkcióinak megváltoztatása, felcserélése: nagyon sokat segíthet ha például egy délnyugaton lévő konyhát át tudunk tenni délkeletre, vagy a szülői hálót északkeletről délnyugatra.
  3. Szokások megváltoztatása: ez leginkább rajtunk múlik és a lakás lehetőségein – két WC vagy bejárat esetén melyiket használjuk, vagy gyakori szellőztetés ÉNY-on
  4. Bútorok áthelyezése: a nehéz szekrényeket az északi, északkeleti és keleti oldalról helyezzük át délre, délnyugatra, nyugatra. Ezzel a változtatással igen látványos eredményeket érhetünk el!
  5. Az öt elem használata a lakásban : föld, víz, tűz, levegő, éter – minden elemet a megfelelő helyen kell használnunk, ezzel erősítve adott égtáj minőségét, avagy épp ellenkezőleg, gyengítve azt, ha rossz helyre kerül például az akvárium.
  6. Színek használata: minden – az égtájakhoz tartozó elemnek és bolygónak van egy-egy színe, melyek alkalmazásával is nagyon sokat lehet javítani lakásunk energiáin. Nem is beszélve a színek különböző pszichológiai és egészségügyi hatásairól, mely már régóta közismert Európában is.
  7. Tükrök, növények, képek és egyéb energetikai eszközök: ez is egy további kreatív lehetőség otthonunk finomenergiáinak hangolására
  8. Finomenergetikai eszközök: yantrák, Meru Chakra, Vaszati Piramis – mivel a fenti módosítások nagy részére az esetek 90%-ban nincs mód, ilyen esetekben nagyon sokat segítenek a Vaszati finomenergetikai eszközei.
 
 
A tér energiáit irányítani lehet a tér bizonyos pontjain elhelyezett geometriai jelképekkel. Ezen geometriai eszközök szanszkrit neve a yantra. A yantrák és mandalák olyan geometriai ábrák, melyek speciális geometriájuk által kedvező energiamezőt hoznak létre maguk körül. A yantrákat és mandalákat több tradícióban is használják gyógyításra, tértisztításra vagy védelmezésre. A yantrák és manadalák közötti fő különbség, hogy a mandalák egyszerűen geometrikus ábrák, melyeknek geometriájukból adódóan kedvező a hatásuk, míg a yantrák tökéletes geometriáját mantrákkal egészítjük ki. A yantra tehát tartalmazza a mantrát és a tantrát is.
 Nagyon fontos, hogy megfelelő helyre tegyük őket, ahonnan a leghatékonyabban tudják átalakítani a tér energiáit. Ahogyan az élőlényeknek vannak csakrái és akupunktúrás pontjai, melyeken keresztül különösen hatásosan lehet befolyásolni annak energiáját, ha helyiségeknek és tereknek is vannak ilyen pontjai. Ezen kulcspontok meghatározásához kérjük szakértő segítségét.
Sokféleképpen alkalmazhatjuk őket, kitehetjük például a falra, mint képet. Így hatással lesz az egész helyiségre, a szoba energiáit annak funkcióival és használóival összhangban fogja befolyásolni.
Alkalmazásuk további lehetősége, hogy a padló vagy mennyezet fontos pontjai alá helyezzük őket. Ezek gyakran a helyiségek középpontjai, mert innen tudja a yantra a legjobban kifejteni a hatását.
A testi funkciók támogatása vagy a test finomenergiái kiegyenlítésének érdekében elhelyezhetünk yantrákat az ágy alatt is, mivel az egyes szervekhez és betegségekhez is lehet egy-egy yantrát párosítani.
 
A Sri-Yantra az emberiség egyik legrégebbi és egyben legerőteljesebb szimbóluma, melyet már évezredek óta használnak a jószerencse, gazdagság és egészség elérése érdekében. A Sri-Yantra egy komplex geometriai egység, melyet 9 egymásba hatoló háromszög alkot. A háromszögek oldalai egymást többszöri aranymetszéssel harmonikus egységekre osztják. Dr Patrick Flanagan – amerikai fizikus – a Sri-Yantrát az „erő diagramok királyának” nevezte el és energetikai hatását 7-szer nagyobbnak írja le, mint egy piramis építményét!
 
A Meru-Chakra a Sri-Yantra háromdimenziós formája, de energetikai hatása jóval erősebb annál. A piramisra emlékeztető alakzat képes újraszervezni az egész épület zavart energiáit. Sok év kutatás után a németországi Védikus Akadémián öt speciális fém ötvözetéből készült el a hitelesen megújított Meru-Chakra – pontos geometriai méretekkel és 24 karátos arany borítással.
 
Az információs rendszerben keletkező kedvezőtlen hatások orvoslására a Vaszati-Piramis szolgál, mely csakúgy, mint a Meru-Chakra, rendkívül pontos geometriai szerkezetéből nyeri korrekciós képességét, valamint a rajta található ideális arányú átlátszó piramisok és a 10 különböző yantra segíti a pozitív hatás fokozását. A Vaszati –Piramis képes a vasztu hibák nagy százalékának kijavítására. Legjobb hely számára a ház vagy a szoba közepe.
E két finomenergetikai eszköz együttes alkalmazásával mind az energetikai rendszer, mind az információs rendszer szintjén jelentkező kedvezőtlen hatásokat korrigálni tudjuk.

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!