Új ház építése a Vaszati segítségével

 

 A Vaszati szabályait legtökéletesebben új épület tervezésekor és építésekor alkalmazhatjuk.
 
Egy, a Vaszati szabályai szerint tervezett, épített ill. berendezett otthonban élni azt jelenti, hogy harmóniában élünk a természettel. Ha harmóniában élünk a természettel, akkor életünk minden területén békét, nyugalmat, de ugyanakkor föllendülést fogunk tapasztalni: sikeresek leszünk, egészségesek, boldogok, rendben lesznek a pénzügyeink, emberi kapcsolataink, lelki békénk.
Legjobb, ha már a telek kiválasztásakor is figyelembe vesszük e szabályokat. A Vaszati rendszerét nagy sikerrel alkalmazzuk Európában is annak ellenére, hogy az éghajlati és társadalmi sajátosságok miatt időnként kompromisszumokat kell kötnünk. Hannoverben például egy egész lakópark épül Vaszati szerint!
 
Új ház építésekor a Vaszati 12 alapelvét úgy tudjuk alkalmazni, hogy minden, a házzal kapcsolatos tulajdonságot – égtáj szerinti fekvés, méretek, méretarányok, nyílászárók elhelyezkedése, anyaga, építőanyagok, kert és környezet, stb.- ezen alapelvek szerint választunk ki és használunk föl.
Az ezen elvek szerint épült háznál a határoló főfalak párhuzamosak a négy fő égtájjal, szabályos téglalap vagy négyzet alaprajzú, mégpedig úgy, hogy a méretek arányai egész számok és egymással harmóniát alkotnak. Az ajtók és ablakok tájolása és elhelyezése lehetővé teszi a házban a pozitív energiák áramlását.
 
A vaszati szerint épült ház egyik fő jellemzője, hogy az épület közepe szabad – nem terheli sem bútor, sem fal –azért hogy a pozitív energiák áramlása szabad legyen a ház minden részébe. A ház elrendezése a szimmetria elveit követi. Az építőanyagok kiválasztásának legfőbb szempontjai pedig, hogy megfeleljenek az organikus építészet követelményeinek, a lakók testre szabott elvárásainak, valamint a fő és mellék égtájak tulajdonságaihoz harmonikusan illeszkedjenek.
 
Ha úgy döntünk, hogy új házunkat a Vaszati energetikai törvényeinek megfelelően szeretnénk fölépíteni, akkor azt már a megfelelő telek kiválasztásával kell elkezdenünk.
Nemcsak az adott földterületet kell nagyon körültekintően megvizsgálni, hanem annak környezetét is. A természetes környezetnek általánosságban erőteljesebb hatása van, mint az ember alkotta környezetnek.
 
Új épület tervezésekor a vasztu alapszabályai mellett figyelembe vesszük a leendő lakók asztrológiai adatait is. Ezekből - a védikus asztrológia által kiszámított - adatokból meg tudjuk állapítani például, hogy a leendő lakónak melyik a saját égtája. Ez egy igen fontos adat a tervezés során, ugyanis ettől függ, hogy melyek lesznek a lakásnak azon területei, ahol az adott személy jól érzi magát, melyek azok, amelyeket jobb kerülnie, vagy legalábbis ritkábban használnia. Az asztrológia segítségével kiszámíthatjuk továbbá a ház építésének legkedvezőbb kezdési időpontját is.
 
Új épület tervezésekor a vasztu elveinek széles körű skálája áll rendelkezésre - a siker pedig garantált!

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!