Földsugárzásokról röviden

Jelenlegi ismereteink szerint hat főcsoportba sorolható földsugárzás az, ami jelentősen befolyásolja hogylétünket, egészségünket. A hetedik félét, amivel fontos még megismerkednünk, már "korszerű" életmódunknak köszönhetjük, a minket körülvevő technikai berendezések okozzák. Ezek tehát a következők:
  • Hartmann-sugárzás (a Föld mágneses sugárzása),
  • Curry-pontok (poláris mezősávok),
  • vízérsugárzás (föld alatti vízfolyások, átszivárgások),
  • geológiai törésvonal (földmozgási hasadékok),
  • Szent György és Ley (mágneses energiahálók),
  • érctelér (földben lévő érc),
  • elektromágneses sugárzás (technikai berendezések).
 
Hartmann-háló
 
A Földet mágneses mezők veszik körül. Ezek óriási, úgynevezett globális rácsháló formájában alakultak ki É-D és K-Ny irányban, hasonlatosan a szélességi és hosszúsági körökhöz. Elsőként az 1940-es években Csalány Ferenc gépészmérnök és dr. Hernádi Mihály orvos, egymástól függetlenül fedeztek fel. A világ mégis ezeket az ingersávokat egy harmadik emberről, dr. Ernst Hartmann nevű német geo-biológusról nevezte el Hartmann hálónak, aki 1956-ban írta le felfedezését. Magyarországon, nyílt terepen a sávok egymástól való távolsága 1,90-2,50 m között van. A sávszélesség 25-50 cm, amely függ az időjárástól, páratartalomtól. A Hartmann-sugárzás jellemzője még az is, hogy egyes tereptárgyak vagy épületek falai befolyásolhatják haladásukat. Abban az esetben, ha az épület fala a Hartmann-sávval 20 foknál kisebb szöget zár be, a fal a Hartmann-sávot a saját síkjához igazítja.
Gyulladásos betegségeket és degeneratív elváltozásokat okozhatnak attól függően, hogy melyik testrészt érik. Természetesen a kereszteződésekben sokkal erősebb az energia-feláramlás, tehát erősebb hatásnak vagyunk kitéve, mint egy sávban.
De elektromos gépeink ok nélkülinek tűnő meghibásodását is okozhatja, ha azokat épp Hartmann sávban helyeztük el.
 
 
A Curry-háló
 
A Hartmann háló mellett meg kell említeni a Curry hálót is. Nevét felfedezőjéről, az orvosról és kutatóról, dr. Manfred Currytől kapta. Ezek a hálók 3,5 m-es élhosszúságúak, a Hartmann-sugárzással 45°-os szöget zárnak be. A sávszélesség 50 cm.
A pozitív Curry-mező enyhe energiatöltő tér. A legerősebb a mező szélén lévő 25 cm-es sávok pozitív fele, amelyet tanulótérnek is neveznek. Ha ebben a pozitív részben ülünk, dolgozunk vagy tanulunk, sokkal jobban megy a munka és a tanulás, könnyebben jönnek a gondolatok, nem fáradunk el.
A Curry-sugárzás a Hartmann-sugárzáshoz hasonló betegségeket és elváltozásokat okozhat. Jelen esetben is a kereszteződések a veszélyesebbek.
 
 
Vízerek
 
Vízérnek nevezzük a vízzáró rétegek között áramló, szivárgó vizet. Ezek a föld alatti vizek az altalajt különböző irányokban és mélységekben szelik át, így más-más szinteken keresztezhetik is egymást. Ezen vízerek útja lényegében geológiailag meghatározott, és a vízérsugárzás paraméterei is attól függnek, hogy milyen az áramló víz sebessége, a víz mennyisége, és hogy hány százalékban tölti ki a rendelkezésére álló teret. A hegyoldalakból leáramló víz sokkal nagyobb energiával bír, mint a sík vidéken szélesen, de lassabban szivárgó víz. Ez a talajvízzel nincs semmiféle kapcsolatban. Minél keskenyebb egy vízér, annál nagyobb problémát tud okozni.
Az egyszeres vízér gyulladásos, degeneratív elváltozásokat okozhat, míg a többszörös vízér a sejteket túlpörgeti, rosszindulatú daganatok kiváltó oka lehet. A tüdőbetegség, az asztma, az allergia vízérsugárzási probléma is lehet. Gombás betegséget szinte lehetetlen kikezelni, ha valaki vízérsugárzásban fekszik, mert ezekben a rezgésekben a gombák igen jól érzik magukat.
 
 
Geológiai törésvonal
 
A vízerek mellett a földsugárzásnak okai lehetnek az úgynevezett földvetődések is. A vetődések során keletkező törésvonalak mentén energiák szabadulnak fel. Ezek az energiák sugárzás formájában megjelennek a Föld felszínén. Kialakulhatnak nagyobb építkezések mélyépítési munkái következtében, nagy terheket szállító kamionok rezgéskeltő hatására a felszín közeli rétegekben, de a földkéreg mozgásai, a rétegek eltolódása, fagyás, olvadás hatására is létrejöhet. A törésvonal geológia-függő, keletkezhet, illetve meg is szűnhet.
A törésvonalak mentén feltörő sugárzások igen rövid idő alatt jelentős egészségügyi problémákat okozhatnak, roncsolnak, ahol csak érik a szervezetet. Leginkább daganatos betegségek kiváltó okai lehetnek.
 
 
Szent György- és Ley-vonalak
 
Ilyen vonalakat a Föld minden részén találhatunk, a keleti kultúrában sárkányáramok néven emlegetik Még ma is vannak népek, akik ezeknek az áramlatoknak a hatását ismerik és tiszteletben tartják. A régi korokban, kultúrákban a Föld idegáramainak ezeket a vonulatait szentként tisztelték. Ilyen találkozási pontokba építették a régi kultikus helyeket, templomokat, katedrálisokat, bazilikákat (Stonehenge, Lourdes). Ily módon a templomok belsejében olyan rezgések keletkeztek, amelyek a hívőket a legmegfelelőbb lelkiállapotba vezérelhették.
Egyértelműen megállapítható, hogy a Szent György-sugárzás egy energiával feltöltő pozitív sugárzás. Abban az esetben, ha valaki ebben a sugárzásban eltölt egy- két hetet, az immunrendszere felerősödik, az egészséges állapot helyreáll.
Más eset van akkor, ha a Szent György-sugárzás a lakásunkon fut keresztül, és a fekhelyünket ilyen energiákba tesszük bele. Hosszú távon a Szent György-sugárzás a szervezetet túltölti, sejtburjánzást okozhat. Ez az állapot akkor következik be, ha több évig rendszeresen ebben a sugárzásban alszunk.
A Szent György vonaltól 60-70 m-re található a Ley-vonal, mely a Szent György sugárzás kísérő vonala, 2-2,5 m széles, negatív polaritású erőtér. A Ley-vonal ugyanolyan jelentős befolyással bír a szervezet működésére, mint a Szent György-vonal. Fáradékonyságot, kimerültséget, fejfájást okozhat. Hosszú távon teljes izomsorvadás kiváltó oka lehet.
 
 
Elektromágneses sugárzás (elektroszmog)
 
Az elektromos berendezések által létrehozott elektromágneses teret nevezzük elektroszmognak. Az elektromágneses sugárzás, amely a forrástól kiindulva minden irányba terjed, a falakon, a bútorokon keresztül is hat. A sugárzás természetesen a közvetlen környezetében a legerősebb, és egy bizonyos távolságban éri el az emberre már veszélytelen szintet. A terhelés mértéke a forrás távolságával négyzetarányosan csökken.
Az elektroszmog külső ritmizáló jelként hat az élő szervezetre, az agyműködést, a légzést, a szívritmust és a vérkeringést befolyásolhatja, a vér fizikai összetételét megváltoztathatja, a sejtek információcseréjét, és ezáltal magát az osztódási folyamatot is megzavarhatja. Fehérvérűséget, meddőséget, impotenciát okozhat.
 
 
 
A közvetlen környezetünkben megjelenő elektromágnese térrel rendelkező eszközök és a tőlük való biztonságos távolság:
Normál TV      2-5m
Számítógép      1 m
Mikrohullámú sütő       3-4 m
Rádiótelefon     70 cm
Hajszárító        1,5 m
Hangfalak        1-3 m
Konnektorok   60-70 cm
Porszívó           1-3 m
Ébresztő rádiós-órák   1,5-2,5 m
Hősugárzók     1-3 m
Transzformátor állomás            50-300 m
Nagyfeszültségű távvezeték      100-300 m
Antenna erősítők          5-7 m
Parabola antennák       3 m

 

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!