A Vaszati energetikai eszközei

A Vaszati által figyelembe vett befolyások végtelenül finom természetűek, hatásuk azonban erős befolyást gyakorolhat egy ház lakóinak az életére. A tér maga az éter, mely minden elem legfinomabbika. A Védák felfogása szerint – melyet a modern fizika is megerősít – a tér egy belső mintákkal teli, összetett energetikai szerkezet. A külső tér, amelyben élünk, szoros összeköttetésben áll tudatunk belső terével. Hisz tudatunkat kivetítjük a külső térre, és fordítva, a külső tér is tartós befolyást gyakorol elménkre.
 
A Vaszatinak van egy saját korrekciós rendszere, amely két és -háromdimenziós energetikai eszközöket tartalmaz.
 
A kétdimenziós eszközöket yantráknak nevezzük. A yantrák olyan geometriai ábrák, amelyek különleges és pontos geometriájukkal, valamint a hozzájuk kapcsolódó mantrák ereje által hatnak. A Vaszati yantrákat a védikus írások leírásai alapján készítették el a németországi Védikus Akadémia munkatársai. A yantrákat egytől egyik kedvező bolygóálláskor nyomtatják. A sokak által már jól ismert mandalákhoz képest lényeges különbség, hogy a yantrákat védikus mantrákkal töltik föl, mely tovább fokozza erejüket.
 
 
Spirituális bolygó yantrák
 
 
RAMACANDRA YANTRA

Leggyakrabban keletre tesszük. Sokat segít vitalitásunk megőrzésében és helyreállításában. A Nap bolygóhoz kapcsolódik, mely lakásunk keleti részén uralkodik.

mantrája: om namo bhagavate ramacandraya

 

PARASURAMA YANTRA
 
Délkeletre szoktuk tenni, vagy a nem megfelelő helyre került hálószobába. A Vénuszhoz kapcsolódik, mely lakásunk délkeleti részén uralkodik, és az ő felügyelete alá tartozik a nappali és a hálószoba is.
mantrája: om namo bhagavate parasuramaya
 
 
NARASIMHA YANTRA
 
Délre szoktuk tenni, valamint a nem megfelelő helyre került konyhába. A Mars bolygóhoz kapcsolódik, mely a házunk illetve a telkünk déli oldalán uralkodik, valamint hozzá tartozik a konyha, valamint a fûtés is.
 
mantrája: om namo bhagavate narasimhaya
 
 
VARAHA YANTRA
 
Délnyugaton van a helye, különösen akkor, ha ott van a főbejárat vagy egy terasz. A Rahu nevű bolygóhoz kapcsolódik, mely a lakásunk délnyugati részén tartózkodik. Az ő irányítása alá tartozik a főbejárat, a nagy ajtók, valamint a nagy és sötét helyiségek is.

Fölmerülhet a kérdés, hogy ha Rahu a délnyugat és a főbejárat uralkodója is, akkor vajon miért nem kedvező a délnyugati főbejárat. Rahu természetéből adódóan egy negatív bolygó, mely igen sok szenvedés forrása lehet, ráadásul túlzott materializmus felé is terelhet minket. Ha délnyugatra kerül a főbejárat, vagy bármilyen nagy ajtó - pl. erkélyajtó, az tovább erősíti Rahu kedvezőtlen hatását.

 
mantrája: om namo bhagavate varahadevaya
 

KURMA YANTRA

Nyugatra szoktuk tenni. A Szaturnuszhoz kapcsolódik. Szaturnusz a lakásunk vagy telkünk nyugati részén uralkodik, valamint hozzá tartozik az éléskamra, az étkező, sőt a szeméttároló a raktár és a lomtár is.
Az asztrológusok véleménye igencsak megoszlik a Szaturnusz szerepéről. Tény, hogy amennyiben funkcionálisan negatív bolygó, akkor sok ember életében okoz problémákat. Még pozitív bolygóként is lehet egy eseményeket késleltető hatása, aminek nem mindig örülünk.

mantrája: om namo bhagavate kurmadevaya

 

A YANTRÁK HASZNÁLATÁNAK RÉSZLETES LEÍRÁSÁHOZ KATTINTS IDE

 

VASUDEVA YANTRA
 
Északnyugaton van a helye. Kedvezően hat kommunikációs és érzelmi problémák esetén, valamint depresszió ellen. A Holdhoz kapcsolódik.
 Mivel a Hold szoros kapcsolatban van érzelmi állapotunkkal, valamint emberi kapcsolatainkkal, nagyon jó helye van a nappaliban vagy az irodánkban is - természetesen annak az északnyugati falán. Annak ellenére, hogy az északnyugat nem tartozik a legérzékenyebb égtájak közé, érdemes odafigyelni a minőségére, mert a meggyengült Hold sok kellemetlenséget okozhat.
 
mantrája: om namo bhagavate vasudevaya

 

BUDDHA YANTRA

Északra szoktuk tenni, különösen akkor, ha az ablaktalan. Kedvezően befolyásolja a pénzügyeinket és a beszédünket is. A Merkúrhoz kapcsolódik, mely lakásunk északi részén uralkodók, valamint hozzá tartozik az előszoba, vendégszoba, veranda valamint a zöld területek is.

mantrája: om namo bhagavate buddhadevaya
 
 
VAMANA YANTRA
Északkeletre szoktuk tenni. Nagyon kedvező gyerekszobában is. A Jupiterhez kapcsolódik, ami az északkelet elsődleges bolygója. Jupiter a házunk illetve a telkünk észak-keleti oldalán uralkodik, valamint hozzá tartozik az oltár és a gyerekszoba, (sőt a széf is), valamint minden olyan tevékenység, ami tanulással, vagy egyéb szellemi tevékenységgel kapcsolatos.
mantrája: om namo bhagavate vamanadevaya
 

MATSYA YANTRA

Északkeletre szoktuk tenni, vagy pedig a nem megfelelő helyre került WC ajtaja fölé kívülről. A Ketu bolygóhoz kapcsolódik, ami az északkelet másodlagos bolygója.

 Ketu a lakásunk északkeleti részén uralkodik a Jupiterrel együtt. Ő képviseli az északkelet esetleges negatív tulajdonságait. Kéturól azt kell még tudnunk, hogy az asztrológiai hatása legtöbbször kedvezőtlen. Rövid távú, de intenzív szenvedéseket okoz, mely szenvedések sokat segíthetnek abban, hogy átértékeljük az életünket és inkább a spirituális dimenziókban keressük problémáinkra a megoldást.
 
mantrája: om namo bhagavate matsyadevayagoldást és a boldogságot.
 

A YANTRÁK HASZNÁLATÁNAK RÉSZLETES LEÍRÁSÁHOZ KATTINTS IDE

 

A YANTRA SZETT TOVÁBBI YANTRÁI:

 

SRI YANTRA

Északra vagy északkelre szoktuk tenni. A világ egyik legősibb geometriai szimbóluma, melyet több védikus tradíció meditációja tárgyaként is használ.

mantráya: srim klim laksmi narayanabhyam nama.

 

VASZTU-PURUSHA MANDALA

A Vasztupurusha Mandala elhelyezésével jelentősen javíthatjuk lakásunk energiáit. Ez a yantra az ideális tér szimbóluma. Segít orvosolni az otthonunk információs és geometriai rendszerében bekövetkezett problémákat.

A lakás közepére szoktuk tenni, különösen akkor, ha az nem szabad, valamilyen épületszerkezeti elem van ott.
 
mantrája: om mahabhagavataya vastupurusaya svaha
 
 
NARASIMHA VÉDELMEZŐ YANTRA
 
 Ahogy már a neve is utal rá, ez egy általános védelmező yantra, melynek nagyon jó helye van a főbejáratnál, ott ahol az értékeinket tartjuk, sőt az autóban is.
Egyike azoknak a yantráknak, melyek nem kötődnek bolygóhoz. Ahogy a neve is mutatja, feladata elsősorban a védelmezés, így ott szoktuk használni, ahol erre a leginkább szükség van.
 
mantrája: om hrim ksraum
                  ugram viram maha-visnum jvalantam sarvato-mukham

                  nrisimham bhisanam bhadram mrityor mrityum namamy aham
 
 
MAHAPURUSHA YANTRA
A lakás közepére szoktuk tenni, különösen akkor, ha az nem szabad, valamilyen épületszerkezeti elem van ott. Nagyon jól meg lehet határozni vele egy térnek a spirituális középpontját. A Mahapurusha yantra mind a lelki, mind az anyagi univerzum képviselője.
 
mantrája:om namo bhagavate vasudevaya
 

 

 

 

 

 

 

 

     A Vaszati 10 aranyszabálya

    ingyenes Vaszati minitanfolyamra feliratkozás ITT!

 

 

     Ha ajánlatot szeretnél kérni, megteheted ITT!